Kennel Murumbi

Är belägen på Värmdö i Stockholm skärgård, ca 3 mil utanför Stockholm. Vi föder upp ridgebacks på en småskalig bas.

Första kullen hade vi sommaren 2005. Resultatet från vår första kull är vi mycket nöjda med. Alla hade korrekta ridgar, ingen  dermoid sinus , men en med kroksvans. Alla har  korrekt bett. Alla i kullen har A på höfterna och UA på armbågarna förutom en som har lpl. Alla har ett mycket trevligt temperament, visat bra motor och de som ställts ut har fått utmärkt kritik.

10991470_808813735822935_3281138362139811411_oVår B-kull föddes 2008 där pappan var en hane med syd afrikanska-australienska linjer, och ren utavel. Alla valpar var korrekta, ingen dermoid sinus eller ridgefel, och de har visat väldigt bra och stabilt temperament. Kullen kommer att röntgas och mh-beskrivas under 2009.

Murumbi betyder “fast runner” på ett av de afrikanska (shona) språken i gamla Rhodesia, idag Zimbabwe.

Vår logga innehåller RR av stor betydelse för oss, de bortgångna Dea Decora’s Adoxa “Mira”, Multi Champion Parih’s Ghali-M’Zungo “Nelson”, Dea Decora’s Antaios ” Gordon”. Givetvis finns även Biscuit med i loggan.

Intresset för denna härliga ras startade först med Fatima en blandning av RR och Vorsteh och intensifierades med Biscuits moster Dea Decora’s Adoxa “Mira”. Att föda upp RR blev naturligt då Dea Decora’s Biscuit även kom till flocken. En sådan stabil, balanserad, frisk, vacker tik och med eftersöksegenskaper måste man bara dela med sig av till andra.

Elisabeth har tidigare delat sitt liv med Schäfer och ett par blandraser. Är uppväxt med flertalet Grand Danois och Japanese Chin. P g a sitt stora intresse av hundars  mentalitet har Elisabeth har genomgått M1, M2, M4 utbildning till B-figurant för mentalbeskrivning/test av hund.
Har ett stort intresse i viltspår  och genomgått jägarförbundets steg 1 utbildning i eftersök. Tränat ett mångfalt hundar av olika raser i viltspår till anlag, Championat och då även Biscuit till både Norskt, Svenskt viltspårschampionat och ett par “provets bästa hund” på ordinarie viltspårsprov. Biscuit med matte blev även bästa eftersöksekipage på Nacka-Wermdö kretsmästerskap 2005.

Kenneln är medlem av SKK, SRRS, NKK, NRRK, SBK och Sv Jägarförbundet.

Vi strävar efter att föda upp rastypiska och sunda Rhodesian Ridgeback med en bra mentalitet som passar in i dagens samhälle, kvalite’t före kvantitet.  Valparna föds upp och präglas nära oss, dygnet runt, med alla våra vardagsbestyr och våra katter.  Är ni intresserade av en avkomma från oss eller bara av rasen så ring gärna.

Mer om Biscuit.  Om valplaner

Berit och Elisabeth Eek
Kennel Murumbi
Halvslagsvägen 8
139 55 Värmdö

Tel:  0046(0)8571 685 58 el 0046(0)70-475 00 60
@ e-meil